Jyväskylä Big Band Suolahtisalissa to 30.1.2020 klo 19


Millaista musiikkia saadaan, kun yhdistetään suomalaista ja romanialaista sävelkieltä, sekä modernia big band -musiikkia?
Jyväskylä Big Band yhdessä laulaja Elena Mîndrun ja pianisti Tuomas J. Turusen kanssa sukeltavat sisälle soljuvaan romanialaiseen äänimaisemaan ja yhdistävät sen skandinaaviseen big band -musiikkiin. Sävellyksistä, sovituksista ja sanoituksista vastaavat konsertin solistit Mîndru ja Turunen. Uusi Folkloric Moods -levy ilmestyi aivan vastikään loppuvuodesta 2019.

Elena Mîndru edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Mindruesiintyy jazzlaulajana säännöllisesti sekä nykyisessä kotimaassaan Suomessa että ulkomailla. Hän saavutti vuonna 2012 toisen sijan maailman arvostetuimpiin lukeutuvassa Shure Montreux -jazzlaulukilpailussa, jossa kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi legendaarinen jazzmuusikko ja tuottaja Quincy Jones."Mindru on valloittava, elämäniloinen esiintyjä ja loistolaulaja, jolla on kaikki kohdillaan: kaunis, kiinteä ääni, loistelias tekniikka. Sanattomissa improvisaatioissaan Mindru on ilmiömäinen." Pentti Ronkanen, KSML 26.11.2019

Tuomas J. Turunen toimii aktiivisena freelance-pianistina konsertoiden säännöllisesti Suomessa ja ulkomailla. Hän julkaisi ensimmäisen levyn uuden yhtyeensä Tuomas J. Trio feat. Manuel Dunkel kanssa vuonna 2018. Omien kokoonpanojensa ohella hän soittaa muun muassa Aili Ikosen ja Elena Mindrun yhtyeissä.

JBB on yksi Suomen aktiivisimmista big bandeistä ja se on tehnyt yhteistyötä monien koti- ja ulkomaisten solistien ja säveltäjien kanssa sekä toteuttanut poikkitaiteellisia produktioita. Omien konserttiensa lisäksi JBB on esiintynyt eri tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla, kuten Jyväskylän Kesä, Jyväskylä Summer Jazz, Tanssin Aika, Lahden Jazztori, Oulun musiikkijuhlat ja Imatra Big Band Festival.

Liput ennakkoon alk. 22,50€ tiketti.fi ja tuntia ennen ovelta 25€, jos lippuja on jäljellä.