Taustaa

 

Tapahtuman taustaa v. 2010-2019:

Helmipuhallus syntyi vuonna 2010 yhteistyössä keskisuomalaisten musiikkipedagogien, musiikkioppilaitosten, eri yhdistysten ja orkestereiden yhteisponnistuksena. Yhteisenä päämääränä on ollut verkostoituminen, toimivien rakenteiden luominen yhteistyölle, näkyvyys ja kuuluvuus monimuotoiselle musiikille. Jokainen toimija on ollut mukana omalla rahoituksella ja antanut tapahtumaan panostaan. Helmipuhallus on saanut v. 2011-2015 tukea apurahan muodossa mm. Keski-Suomen liiton kehittämisrahastolta, Jyväskylän kaupungin kulttuuritoimelta sekä Keski-Suomen Taiteen edistämiskeskukselta. 

Kaiken ikäiset, ammattilaiset, opiskelijat ja harrastajat ovat esiintyneet yhdessä ja erikseen tapahtuman konserteissa. Mukana olevien paikkakuntien musiikkielämä on rikastunut ja nuoret ovat saaneet vahvistusta kasvulleen kohdatessaan yhteistyössä samanhenkisiä ihmisiä. Ohjelmaa on suunnattu päiväkoti-ikäisille, nuorisolle, kamarimusiikin ystäville, jazz-faneille, nuorisolle ja ikäihmisille. Konserttisarjan lisäksi Helmipuhalluksessa on järjestetty myös katselmus keskisuomalaisille musiikkioppilaitosten opiskelijoille. Ensimmäisessä kamarimusiikkikatselmuksessa v. 2011 oli mukana 15 esiintyjäryhmää. Vuoden 2012 Helmipuhallus-tapahtuma esiintyjämäärä oli yhteensä 400 soittajaa. Helmipuhalluksen teemoina ovat olleet lastenmusiikki v. 2013 ja yleisökasvatus v. 2014. 2010-2019 vuosien Helmipuhallusten esiintyjätiedot ja konsertit löytyvät Aiemmat tapahtumat -valikon alta.

 

Vuosina 2010-2019 mukana olleita yhteistyökumppaneita ovat olleet mm:

Jyväskylän ammattiopiston musiikin koulutus, JAMK, Jyväskylän seurakunta, Ilmavoimien soittokunta, Jyväskylä Big Band, Palokka Big Band, JTY:n soittokunta Kajastus, Jyväskylän seurakunta, Huhtasuon koulun puhallinorkesteri, Ala-Keiteleen mo, Läntisen Keski-Suomen mo, Jämsänjokilaakson musiikkiopisto ja kansalaisopisto, Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän puhallinorkesteri, Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit, Muka tuki ry, Viitasaaren seudun musiikkiopisto, Jämsän seurakunta, Keuruun Soittajapojat, Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis, Nuorjyvä Osuuskunta, Provoces ry, Jyväskylän Taidemuseo, Puhallinorkesteri Aalto (aik. New Wind Band), Yllätysorkesteri, Saksofonikvartetti DiibaDaaba.